Solliciteren als kinderburgemeester

Sinds 2016 heeft gemeente Overbetuwe ieder jaar een kinderburgemeester. Op dit moment gaan we op zoek naar de kinderburgemeester voor 2022-2023. Alle Overbetuwse kinderen die dit schooljaar in groep 7 zitten nodigen wij uit om je sollicitatie uiterlijk donderdag 9 juni 2022 in te sturen.

Lijkt het jou leuk om 1 jaar lang alle kinderen van de gemeente Overbetuwe te vertegenwoordigen? Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas en de sleuteloverdracht tijdens Carnaval? Vind jij het leuk om mensen te ontmoeten en je mening te geven? Het is leuk, maar ook serieus.

Groepsfoto van al onze kinderburgemeestersJe kunt kinderburgemeester worden als je:

  • in groep 7 zit.
  • in gemeente Overbetuwe woont.
  • op wilt komen voor onderwerpen die voor kinderen in Overbetuwe belangrijk zijn.
  • het leuk vindt om mensen te ontmoeten (ook volwassenen).
  • graag je mening geeft en die goed kunt vertellen.
  • het leuk vindt om in de belangstelling te staan.
  • graag inzet voor activiteiten binnen de gemeente.

Vul het sollicitatieformulier in

Praat met je ouders over je wens om kinderburgemeester te worden, want zij moeten je toestemming geven. Als je ouders het een goed idee vinden vul je samen het sollicitatieformulier in. Daarin stel je jezelf voor en schrijf je waarom je kinderburgemeester wilt worden.

Ik wil solliciteren

Stuur het sollicitatieformulier uiterlijk 9 juni 2021 naar: kinderburgemeester@overbetuwe.nl

Planning bekendmaking kinderburgemeester 2022-2023

Na 9 juni gaan we alle brieven lezen. Voor 18 juni laten we weten of je ben gekozen om op gesprek te komen bij de burgemeester. We nodigen 5 kinderen uit voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken zijn gepland op 22 juni tussen 15.30 en 17.30 uur. Reserveer je die tijd alvast?
Het gesprek duurt ongeveer 20 minuten en gaat over wat jij hebt ingevuld en wat jij zou doen als je kinderburgemeester bent.
Na de gesprekken kiest de burgemeester één kinderburgemeester. Op 1 juli maken we bekend wie de kinderburgemeester wordt. We maken dan ook een foto.

Kinderburgemeester schooljaar 2021/2022

Eva Gül uit Herveld is in het schooljaar 2021/2022 de kinderburgemeester van Overbetuwe. Zij werd woensdagmiddag 7 juli 2021 in kleine kring geïnstalleerd. Hanny van Brakel – Huijgen, plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad, bedankte de vorige kinderburgemeester Julia en sprak daarna Eva toe. Daarna werd de ambtsketen omgehangen en was de wisseling van de kinderburgemeester officieel.

Eva viel bij de sollicitaties op door haar concrete plannen op gebied van activiteiten voor kinderen en ouderen, ze heeft verschillende speel- en activiteitenideeën en ze wil meer aandacht op scholen voor de effecten van roken, drugs en drank. In onderstaande video vertelt Eva over haar jaar als kinderburgemeester.

Volg de kinderburgemeester

De activiteiten van onze kinderburgemeester kun je volgen via het instagramaccount @kinderburgemeester_overbetuwe

Vragen

Stel je vraag aan Josselien van Grootel of Remco Janssen via kinderburgemeester@overbetuwe.nl of bel naar 14 0481.