Voordelige afvalstoffenheffing medisch afval aanvragen

Door een langdurige ziekte of handicap heeft u misschien veel medisch afval. Als u daardoor vaak restafval moet aanbieden, kan het voor u goedkoper zijn om te kiezen voor een vast bedrag van de afvalstoffenheffing. Of dit goedkoper is voor u, hangt af van het aantal keren per jaar dat u restafval aanbiedt. Op het aanvraagformulier Aanvraagformulier medisch afval (pdf, 304kB) leest u hoe u dat uitrekent. Als het vaste bedrag voor u voordeliger is, kunt u daarna het formulier invullen en opsturen.

Aanvraag doen

Verwacht u dat u goedkoper uit bent met het vaste bedrag? Vul dan het Aanvraagformulier medisch afval in. Stuur het formulier naar de gemeente, samen met het bewijs dat u medisch afval heeft. Dit kan op 3 manieren:

Gemeente Overbetuwe
De Heffingsambtenaar
Antwoordnummer 175
6660 VB Elst

Bewijs dat u medisch afval heeft

U kunt kiezen uit een van de volgende bewijzen:

  • U vraagt aan uw huisarts of medisch specialist een brief waarin staat dat u medisch afval gebruikt.
  • U haalt uw materiaal bij een apotheek in Overbetuwe. U vraagt aan de apotheek of ze een rekening willen maken, met daarop uw naam en de materialen die u gebruikt.
  • U koopt uw materiaal ergens anders, bijvoorbeeld via internet. In dat geval stuurt u een rekening of pakbon mee, met daarop uw naam, adres en de geleverde materialen.

Reactie op uw aanvraag

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, bellen we u. U krijgt daarna binnen een maand een brief waarin staat of we uw afvalstoffenheffing aanpassen. Wij passen uw afvalstoffenheffing alleen aan naar een vast bedrag, als dat voor u goedkoper is.

Meer informatie

Bereken hoeveel gemeentelijke belastingen u betaalt. Let op: de bijdrage voor de Bedrijveninvesteringszones (BIZ) in het centrum van Elst zit niet in deze vergelijking.