Bestrijden Japanse duizendknoop

Japanse duizendknopen kunnen straten en tuinen slopen. De wortels van de plant kunnen door kieren en scheuren groeien. Daardoor kan de duizendknoop schade maken aan funderingen, muren, straten en dijken. Verwijder het plantje daarom met zoveel mogelijk van de wortel. Gooi de plant en de wortels altijd bij het restafval om verspreiding te voorkomen.

Zelf Japanse duizendknoop verwijderen

Groeit de plant in uw tuin? Dan kunt u zelf de plant verwijderen. Graaf de plant met de wortels één keer per maand uit. Gooi de planten met wortels bij het restafval. Zo voorkomt u verspreiding.

Tip: informeer uw buren wanneer de plant in uw tuin groeit. De kans is groot dat de wortels van de plant ook al in de tuin van de buren groeien. Samen kunt u de Japanse Duizendknoop het best verwijderen.

Bestrijding door gemeente

Japanse duizendknoop melden

De gemeente verwijdert de plant uit de openbare ruimte. Help mee bij het verwijderen en meld ons de plek waar de plant groeit. De gemeente gebruikt geen gif bij het verwijderen van de Japanse duizendknoop. Per situatie zet de gemeente verschillende methodes in: afgraven, maaien, uittrekken, stomen en afdekken.

Japanse duizendknoop herkennen

Meer informatie over hoe u de plant kunt herkennen leest u op de website van de Wageningen Universiteit. Daar vindt u ook tips voor het verwijderen van de plant.