Eerste toetsing door regiekamer

Heeft u een initiatief voor een complex ruimtelijk plan? Dan toetsen we dat eerst via een quick scan, een snelle eerste toetsing. Dat gebeurt door onze zogeheten regiekamer. Dit is een werkvorm waarin ongeveer 25 vakdisciplines integraal advies geven. Dit doen zij op hoofdlijnen (quick scan). Zij beoordelen nieuwe ruimtelijke initiatieven en toetsen die aan de hand van het toepasselijke beleid. Op deze manier weet u snel of uw initiatief wenselijk en haalbaar is.

Initiatief aanmelden

Helaas hebben wij vanaf deze zomer te maken met uitval van medewerkers. Daardoor kunnen wij initiatieven voorlopig niet beoordelen. Wij verwachten dat dit in ieder geval duurt tot eind 2022. U kunt wel uw initiatief aanmelden. Tot en met 8 augustus kunt u hiervoor contact opnemen met Annemarie Bolder, via telefoon 14 0481 of info@overbetuwe.nl. Vanaf 9 augustus kunt u vragen naar Gert-Jan Willemsen.
Er gelden geen speciale indieningsvereisten om een initiatief aan te melden. Een schetsplan is vaak al genoeg.

Kosten

De kosten voor een advies van de regiekamer zijn € 380 (prijspeil 2022).

Uitgangspunten voor beoordeling

  • Snel duidelijkheid
    Normaal gesproken brengt de regiekamer binnen 4 tot 6 weken advies uit over uw initiatief. Door de uitval van medewerkers duurt dat vanaf de zomer van 2022 langer.
  • Samenhang
    Ongeveer 25 vakdisciplines toetsen tegelijk uw initiatief voordat ze een eindadvies schrijven. Dit zorgt voor snelheid en samenhang.
  • Compleet
    Alle vakdisciplines kijken of er in deze eerste fase al relevante kaders of regels voor het initiatief gelden. Zo wordt het een compleet advies.

Hoe daarna verder

Als uit het advies blijkt dat uw initiatief wenselijk en kansrijk is, geven we ook een advies over het vervolgproces. Dit is afhankelijk van schaalgrootte, functie en locatie. Soms brengen we u in contact met een vergunningenregisseur of een medewerker die de wijziging van het bestemmingsplan voor u coördineert. Bij een positief advies over grotere woningbouwplannen, kunt u zich inschrijven voor een prioriteringsronde. Bij andere grotere plannen is het vervolgproces meestal maatwerk.