Corona-test voor iedereen met klachten

Iedereen met klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan via het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD.

Bel 0800-1202 voor een coronatest

Iedereen met klachten (zoals verkoudheid, hoesten of verhoging)kan zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Dit kan ook online op website van de Rijksoverheid. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

Uitslag testen

Als u bent getest op corona krijgt u zo snel mogelijk de uitslag. Meestal krijgt u de uitslag binnen 24 tot 48 uur. Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en u dus corona heeft? Dan neemt de GGD contact met u op door middel van een beveiligde email. Vanwege het zeer hoge aantal besmettingen kan de GGD u mogelijk niet bellen voor het bron- en contactonderzoek. Of het duurt langer dan normaal voordat de GGD u belt. In de beveiligde email staat informatie over uw besmetting met COVID-19 in het Nederlands en het Engels.

Vanaf het moment dat iemand klachten krijgt, blijft die persoon thuis in isolatie voor minimaal 5 dagen.