• Oekraïne helpen vanuit Overbetuwe

02 juni 2022

Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. De gemeente Overbetuwe wil hen niet in de kou laten staan.

• Thijmen Wien uit Oosterhout is de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe

Thijmen Wien (11) uit Oosterhout is voor het komende schooljaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Hij werd vrijdagochtend 1 juli op zijn school, Sam-Sam, verrast met het leuke nieuws door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en de huidige kinderburgemeester Eva Gül.

• Column Wijnte Hol: Overbetuwe ‘rijk aan evenementen’

Dat was de titel die in januari 2015 boven mijn column prijkte. Hierin beschreef ik het belang van evenementen voor de leefbaarheid in onze dorpen. Van klein tot groot en variërend van een rommelmarkt tot de traditionele Vierdaagse op Blauwe Dinsdag. Het vergroot de binding van inwoners en houdt tradities in stand. De gemeenteraad heeft dat belang onderschreven met een ruimhartig evenementenbeleid om organisatoren (meestal vrijwilligers) maximaal te ondersteunen. Zo worden er geen leges voor de vergunningen en advisering in rekening gebracht en is onze werf zeer dienstbaar bij het verstrekken van hekken, afvalbakken e.d. Om dat te bekostigen trekt de gemeenteraad jaarlijks ongeveer € 300.000 uit.

• Burgemeester verwelkomt Overbetuwse deelnemers Nijmeegse Vierdaagse

Vrijdag 15 juli ontvangst op het gemeentehuis in Elst. Woont u in Overbetuwe en loopt u de 104e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen? Kom dan op vrijdag 15 juli naar de ontvangst van alle Overbetuwse wandelaars door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos.

• Koninklijke Erepenning voor Elster Tennisvereniging De Helster

25 juni 2022

Op zaterdag reikte burgemeester Patricia Hoytink-Roubos de Koninklijke Erepenning uit aan de Elster Tennisvereniging (ETV) De Helster. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig jubileum van de tennisvereniging.

• Koninklijke Onderscheiding voor Paul te Wierike uit Elst

24 juni 2022

Vrijdag 24 juni 2022 reikte burgemeester Patricia Hoytink-Roubos een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Paul te Wierike uit Elst. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats bij Herenboerderij De Hucht in Elst ter gelegenheid van zijn officiële afscheid als centrummanager van het centrum van Elst.

• Verkoop grond nabij de Beatrixstraat 4-38 Zetten

De gemeente Overbetuwe heeft haar perceel ten zuiden van de Beatrixstraat 4-38 te Zetten, kadastraal bekend gemeente Zetten, sectie B, nummer 2925 ter grootte van ongeveer 36 m² verkocht aan Woonstichting Valburg.