• Succesvolle Meet & Greet smaakt naar meer

23 november 2022

Een succesvolle en inspirerende Meet & Greet afgelopen dinsdagavond tussen college en meer dan 50 inwoners van verschillende bewonersorganisaties smaakt naar meer. Er is veel informatie uitgewisseld tussen bewoners en het college. Maar ook verbindingen gelegd tussen de bewonersgroepen zelf. Tijdens de ontmoeting werd het gezamenlijke doel, het nodig hebben van elkaar om Overbetuwe steeds wat mooier en beter te maken, nog eens door alle aanwezigen benadrukt. Het vervolg zijn de bezoeken aan de verschillende dorpskernen. Het college kijkt uit naar de samenwerkingen in de komende jaren.

• Advies en inkoopactie hybride warmtepomp

21 november 2022

Onlangs is de advies- en inkoopactie hybride warmtepomp in onze gemeente van start gegaan. Tijdens de online informatieavond op 10 november werden woningeigenaren geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam verwarmen en deelname aan de actie.

• Column Chantal Teunissen: Sinterklaasdankbaarheid

16 november 2022

Hoeveel nachtjes nog? Komt het wel weer goed met Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal? Komt hij ook bij ons langs en zou hij dan iets in mijn schoen stoppen? Met een 5- en een 7-jarige in huis vormen deze onderwerpen het gesprek van de dag. Waarschijnlijk is dat hetzelfde in veel andere huishoudens. Wat een geluk! Lekker ’s avonds op de bank, gezellig bij elkaar en dan maar genieten van die spanning en verwachting op de gezichtjes van de kinderen. Dat dit de thema’s in ons huis zijn, maakt mij zeer dankbaar.

• Subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

25 oktober 2022

Bij verwarmde terraskussens wordt flink wat energie bespaard, doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. De elektrische terraskussens geven alleen verwarming als er iemand op zit. De kussens zijn om die redenen een stuk energievriendelijker dan (gas)heaters om het terrasseizoen te verlengen.

• Gemeenteraad Overbetuwe stemt in met tijdelijke crisisnoodopvang op bedrijventerrein Elst

De gemeenteraad van Overbetuwe heeft ingestemd met het voorstel om een tijdelijke crisisnoodopvanglocatie in te richten op bedrijventerrein de Aam in Elst. Burgemeester en wethouders hadden voorgesteld om hier vanaf begin november op een onbebouwde kavel drie maanden lang 120 vluchtelingen op te vangen. Zo wil Overbetuwe meehelpen de problemen op te lossen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel en de asielzoekerscentra overal in Nederland.

• 350 kinderen van vier scholen lopen 630 kilometer 'naar Polen'

Afgelopen maandag, 19 september, was een sportieve dag in Overbetuwe. Deze dag liepen de basisschoolleerlingen en wethouder Wijnte Hol de Daily Mile.

• Voorstel voor tijdelijke crisisnoodopvang voor 120 vluchtelingen op bedrijventerrein Elst

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe willen op een onbebouwde kavel op bedrijventerrein De Aam in Elst tijdelijk 120 vluchtelingen opvangen. Ze stellen de gemeenteraad voor om hier vanaf 1 november drie maanden lang een crisisnoodopvanglocatie te bieden. Zo wil Overbetuwe meehelpen de problemen op te lossen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel en de asielzoekerscentra overal in Nederland.

• Spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen

25 juli 2022

Speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne en/of hun gastgezinnen organiseert Vluchtelingenwerk vanaf nu een spreekuur. Consultation hours for Ukrainian refugees. Години прийому для українських біженців. Часы приёма для украинских беженцев.

• Oekraïne helpen vanuit Overbetuwe

25 november 2022

Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. De gemeente Overbetuwe wil hen niet in de kou laten staan.