Nieuws

 • Gemeenteraad stemt in met maand verlenging tijdelijke crisisnoodopvanglocatie Elst

  10 januari 2023

  De gemeenteraad van Overbetuwe heeft ingestemd met het voorstel om het gebruik van de crisisnoodopvanglocatie in Elst met één maand te verlengen. Dit betekent dat tot en met 28 februari 2023 de crisisnoodopvanglocatie opvang biedt aan 120 vluchtelingen.

 • Gemeenteraad Overbetuwe stemt in met tijdelijke crisisnoodopvang op bedrijventerrein Elst

  De gemeenteraad van Overbetuwe heeft ingestemd met het voorstel om een tijdelijke crisisnoodopvanglocatie in te richten op bedrijventerrein de Aam in Elst. Burgemeester en wethouders hadden voorgesteld om hier vanaf begin november op een onbebouwde kavel drie maanden lang 120 vluchtelingen op te vangen. Zo wil Overbetuwe meehelpen de problemen op te lossen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel en de asielzoekerscentra overal in Nederland.

 • Spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen

  22 december 2022

  Speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne en/of hun gastgezinnen organiseert Vluchtelingenwerk vanaf nu een spreekuur. Consultation hours for Ukrainian refugees. Години прийому для українських біженців. Часы приёма для украинских беженцев.

 • Oekraïne helpen vanuit Overbetuwe

  22 december 2022

  Als gemeente denken we mee waar mogelijk, vooral voor lokale ondersteuning en coördinatie. De komende tijd blijven we u via deze website, via de gemeentepagina en onze social media op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en van de rol die we daar met zijn allen vanuit Overbetuwe in kunnen spelen. We laten de Oekraïners niet in de steek!