Doortraproute nu ook in Overbetuwe

Donderdag 30 juni opent wethouder Wijnte Hol de Doortraproute in Overbetuwe. Wij vieren de opening van deze fietsroute voor senioren graag met fietsende ouderen. We organiseren hiervoor een feestelijk moment bij Fietswinkel Gelderland, Poort van Midden Gelderland Blauw 14 in Heteren dat ligt aan de Doortraproute. Komt u tussen 11.00 en 14.00 uur langs voor een feestelijk ritje en een kopje koffie? Wij trakteren!

Over de route

De Doortraproute start bij Station Zetten-Andelst. Het is een mooie route door het open en gevarieerde landschap van de gemeente Overbetuwe. Via Landgoed Hemmen, met een prachtige kasteeltuin, over de Linge en langs de Nederrijn naar Heteren, Homoet en Valburg. Onderweg passeert u uiterwaarden, kerken, boerderijen, kunstwerken en mooie natuur. Ook komt u langs Landgoed Schoonderlogt, dat een belangrijke rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Doortraproute Zetten in Overbetuwe en andere Doortraproutes vindt u op de website van de Fietsersbond.

Doortrappen

Veilig fietsen tot je 100ste. Dat is de ambitie van programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Gemeente Overbetuwe steunt deze ambitie. Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20 tot 25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels.

Programma 

Donderdag 30 juni vieren wij de opening. Op die dag staan leuke activiteiten en acties gepland. In het programma leest u hier meer over.

Doortraproute fotoFoto: Lenus van der Broek