Thijmen Wien uit Oosterhout is de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe

Thijmen Wien (11) uit Oosterhout is voor het komende schooljaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Hij werd vrijdagochtend 1 juli op zijn school, Sam-Sam, verrast met het leuke nieuws door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en de huidige kinderburgemeester Eva Gül.

Dit voorjaar reageerden 15 Overbetuwse kinderen uit groep 7 op de vacature van kinderburgemeester. Zij stuurden een sollicitatieformulier waarin ze over zichzelf vertelden, wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie bestond uit de burgemeester, een raadslid en een beleidsmedewerker. Deze commissie nodigde vijf kinderen uit voor een sollicitatiegesprek.

Naar aanleiding van deze leuke en bijzondere gesprekken is Thijmen Wien tot nieuwe kinderburgemeester gekozen. Thijmen viel op door zijn motto Samen Buiten. Dat gaat over activiteiten met en voor alle kinderen; arm, rijk of uit een ander land. Hij wil ook onderzoeken hoe jongeren ouderen kunnen helpen (bewegen) en er zo meer verbinding kan komen. Meer aandacht voor speel/sport- en beweegmogelijkheden voor de iets oudere kinderen in speeltuinen staat ook op zijn wensenlijst.

Op donderdagmiddag 14 juli nemen we feestelijk afscheid van de huidige kinderburgemeester Eva en wordt Thijmen officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Eva besteedde het afgelopen jaar aandacht aan drie van haar speerpunten: Aandacht voor roken, drugs en drank (Rookvrije speelplekken), Activiteiten met ouderen in zorgcentra (Landelijke Pannenkoekendag) en Onderzoek naar nieuwe speel- en activiteit-ideeën (Sportbox-pilot van Overbetuwe Beweegt).

Thijmen