Praat en doe mee

 • Overbetuwe Doet

  13 mei 2022

  Regelmatig zijn er inwoners met een goed idee om hun eigen straat, buurt, wijk of dorp te verbeteren. Met Overbetuwe Doet ondersteunt de gemeente bewonersinitiatieven zonder ingewikkelde subsidieaanvragen en beoordelingscommissie.

 • Aanmelden Right to Challenge

  Het Right to Challenge (RtC) staat voor ‘het Recht om Uit te dagen’. Het betekent dat een groep (georganiseerde) bewoners taken van gemeenten kan overnemen als zij denken dat het anders, beter, slimmer en/of goedkoper kan. Vult u hieronder uw gegevens in als u ons wilt uitdagen! Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 • Over uw dorp

  Informatie over onder andere contact in uw dorp, de dorpsprofielen, kerngericht werken en ondersteuning door de gemeente via onze Dorpscontactpersonen.

 • Visie op interactie met de samenleving

  Deze visie is aanleiding om succesvolle interactievormen die we in gang hebben gezet, een goede plek te geven. En om dingen echt anders te doen. Vanuit de ervaring in de praktijk en in interactie met de samenleving zullen we dit steeds verder uitwerken.

 • Zelf aan de slag? Dit kan daarbij helpen

  Veel bewoners willen iets doen voor hun buurt om het fijn en leefbaar te houden. Er zijn verschillende middelen die daarbij kunnen helpen zoals een buurtinitiatief starten, de snelkookpan, buurtpreventie, vrijwilliger worden.