Energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2023 een energietoeslag krijgen van € 1.300,-. Dit geld is bedoeld om (een deel) van de energiekosten te betalen.

Energietoeslag in 2023 van € 1.300,- 

In 2023 komt er een energietoeslag van € 1.300,- per huishouden. Dit bedrag komt bovenop de € 1.300,- die huishoudens in 2022 ontvangen.

De gemeente betaalt de energietoeslag voor 2023 voorlopig nog niet. Je kunt nog geen aanvraag indienen voor de energietoeslag van 2023. Als daarover meer bekend is, kun je dat op deze pagina lezen.  

Thuis energie besparen

Wil je thuis energie besparen en ben je benieuwd welke opties er zijn? Bij het Loket Duurzaam Wonen Plus van de gemeente Overbetuwe krijg je persoonlijk advies. Voor sommige energiebesparende maatregelen kun je een lening of subsidie aanvragen. Medewerkers van Loket Duurzaam Wonen Plus zijn iedere woensdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur aanwezig in het gemeentehuis. Stel je vraag via info@duurzaamwonenplus.nl, bezoek het digitale loket op duurzaamwonenplus.nl of neem contact met op met de gemeente voor het maken van een afspraak, bel naar 140481. 

Meer tips vind je ook op:

Financiële hulp

Vraag hulp als u uw energierekening niet kunt betalen. Bijvoorbeeld door een betaalafspraak te maken met het energiebedrijf, of door contact op te nemen met Schuldhulpverlening. Meer over hulp bij geldzorgen.