Dementie

Vergeet u steeds vaker dingen en heeft u daar last van? Of valt dit u op bij één van uw naasten? Blijf niet met uw zorgen rondlopen. De casemanager dementie helpt u bij vragen en ondersteuning.

De casemanager is er voor iedereen bij wie vergeetachtigheid een probleem wordt of als de diagnose dementie is gesteld. Ook partners, familieleden, mantelzorgers en hulpverleners zijn welkom. De Casemanager kijkt wat er nodig is aan zorg en geeft hierover advies. Ook ondersteunt de casemanager u, uw familie en mantelzorgers gedurende het gehele ziekteproces.

Contact

Neem contact op met de casemanager in uw regio. Als u het contactformulier invult neemt de casemanager dementie binnen 3 werkdagen contact met u op.

Handige hulpmiddelen in huis bij beginnende vergeetachtigheid

Voor mensen met beginnende vergeetachtigheid bestaan allerlei handige (vaak electronische) hulpmiddelen. Vrijwilligers van project Handig kunnen u hier meer over vertellen; bel 085-1304579 of stuur een e-mail naar deelnemer@handig-gelderland.nl. Vermeld in de mail uw naam, woonplaat en telefoonnummer. Binnen 72 uur bellen we u op met meer informatie over project Handig.

Symptomen


Op de website van Alzheimer Nederland vindt u meer informatie over de symptomen van dementie.

Alzheimer café Overbetuwe

U bent ook welkom in het Alzheimer Café Betuwe. Daar is elke derde woensdag van de maand een bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met dementie.

Meer informatie

Meer informatie op de website van Alzheimer Nederland. Ook op de website van Netwerk Dementie vindt u veel informatie voor en over mensen met dementie. Bekijk hieronder het filmpje van Netwerk Dementie. Daarin wordt verteld wat Netwerk Dementie voor u kan betekenen.