Sociaal Team Overbetuwe

Inwoners van Overbetuwe kunnen bij het Sociaal Team Overbetuwe terecht met vragen over heel veel onderwerpen, ook tijdens de coronacrisis. We bieden een luisterend oor of frisse kijk op de situatie als u zorgen heeft.

Als inwoner van de gemeente Overbetuwe kunt u bij het Sociaal Team Overbetuwe terecht met al uw vragen over ondersteuning. Bijvoorbeeld vragen over uw buurt, opvoeding, mantelzorg, woningaanpassingen of geldzaken. Maar ook vragen over omgaan met eenzaamheid, gewichtsproblemen of pesten. Het maakt niet uit hoe groot of klein uw vraag is. Heeft u hulp nodig? Dan begint u bij het Sociaal Team Overbetuwe.

Wij denken met u mee en zoeken samen naar een antwoord of passende oplossing. Als wij uw vraag niet kunnen beantwoorden kijken we samen wie dat wel kan en hoe u uw vraag daar kunt stellen. 

Waarvoor kunt u terecht

U hoeft geen lastige zorgvraag te hebben om contact met ons op te nemen. Zelfs met de kleinste vragen bent u bij ons aan het juiste adres. Misschien wilt u alleen meer weten over wat er in uw buurt te doen is? Of wilt u weten hoe u zelf hulp kunt regelen? Misschien wilt u zelf iets voor een ander betekenen? Ook dan kan het Sociaal Team Overbetuwe u de juiste richting wijzen.

U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor

Jeugd en gezin

 • Ik ben 12 en word vaak gepest.
 • Hoe ga ik om met de driftbuien van mijn peuter?
 • Mijn dochter van 13 gaat met de verkeerde jongeren om.
 • Mijn zoon gamet de hele dag. Is hij verslaafd?

Wonen

 • Mijn buurvrouw komt al weken haar huis niet uit.
 • Ik heb moeite met lopen, maar wil niet thuis blijven zitten.
 • Hoe kan mijn partner met dementie thuis blijven wonen?
 • Ik ben mantelzorger, maar het wordt erg zwaar.

Samen leven

 • Ik ben nieuw in de buurt. Hoe leer ik mensen kennen?
 • We willen van onze schulden af.
 • Ik zit gewoon niet lekker in m’n vel.
 • Mijn vrouw is ziek en ik werk. Kunnen we hulp in de huishouding krijgen?
 • Ik ga scheiden, hoe begeleid ik mijn kinderen daarin?

Wie zijn wij

In het Sociaal Team Overbetuwe werken beroepskrachten en vrijwillig medewerkers samen op het gebied van welzijn en zorg. Zij denken met u mee en zoeken samen met u naar een passende oplossing. Wanneer nodig wordt er professionele hulp ingezet.

U bent ook welkom bij het Sociaal Team Overbetuwe als u een luisterend oor nodig heeft, of een frisse kijk op de situatie.

Privacy

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Er gaan geen gegevens naar een huisarts of andere instantie zonder uw toestemming.

Nieuws
Wmo-, OV- en routevervoer Avan onder druk door personeelstekort en ziekteverzuim: wat betekent dat voor u?

WMO en OV vervoer

Door het grote personeelstekort en het hoge ziekteverzuim is het steeds lastiger om voldoende chauffeurs beschikbaar te hebben om alle ritten te kunnen blijven rijden. Om het vervoer toch zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we reizigers het volgende te doen:

 • Maak doordeweeks indien mogelijk pas na 10.00 uur ’s ochtends gebruik van Avan. Ritten in het kader van ziekenhuisafspraken, uitvaarten en bruiloften worden met voorrang uitgevoerd.
 • Boek ritten zo ver mogelijk van tevoren. Zo kan er een goede planning gemaakt worden.
 • Annuleer geboekte rit(ten) ook zo snel mogelijk, als er toch geen gebruik gemaakt wordt van de geboekte rit(ten).
 • Boek ritten online. Ook bij het callcenter is een hoog ziekteverzuim, waardoor reizigers voor telefonische boekingen langer in de wacht staan. Op www.avan-vervoer.nl/boek-uw-rit staat een filmpje met uitleg over het online boekingsportaal.

Mocht het niet mogelijk zijn een rit te boeken op het gewenste tijdstip, dan wordt in overleg met de reiziger naar een alternatief tijdstip gezocht. Wij vragen ieders begrip voor eventuele vertragingen of langere reistijden.

De regels die de afgelopen periode in de taxi golden, blijven van toepassing. Zo is het voor alle reizigers verplicht een chirurgisch mondkapje te dragen in de taxi en wordt er zoveel mogelijk afstand bewaard in de taxi. Conform de RIVM richtlijnen mogen meerdere reizigers tegelijkertijd in een taxi vervoerd worden.  Mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis en kunnen niet met Avan reizen. Avan reist dan ook niet naar testlocaties, behalve naar Testen voor toegang.

Routevervoer

Ook in het Leerlingenvervoer, jeugdwetvervoer en dagbestedingsvervoer is er een personeelstekort. Hierdoor kan het vaker voorkomen dat er wisselende chauffeurs rijden. Om het routevervoer zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat op vaste tijden wordt gereden. We hanteren daarom de standaard roosters van scholen en instellingen. Indien een reiziger individueel vervoerd moet worden, kan het zijn dat dit in overleg op een ander tijdstip gebeurt dan gewenst, in verband met de beperkte beschikbaarheid van chauffeurs.

Houdt de website in de gaten

Avan houdt de vervoersprotocollen en de regels van de overheid en de RIVM nauwlettend in de gaten. Op basis daarvan worden ook de maatregelen van Avan aangepast om zoveel mogelijk vervoer op een veilige manier te kunnen aanbieden. Wij adviseren alle gebruikers van het Avan vervoer daarom de actuele maatregelen te bekijken op de website www.avan-vervoer.nl/nieuws.

Contact

Telefonisch

Het sociaal team is iedere werkdag telefonisch bereikbaar op het nummer 14 0481 tussen 8.30 - 13.00 uur.
Belt u na 13.00 uur dan wordt er een terugbelverzoek voor u gemaakt. U wordt binnen 24 uur teruggebeld. Of mail ons op sociaalteam@overbetuwe.nl.

Spreekuren

Elst

Locatie: Huis van de Wijk (Triade) , Prins Hendrikstraat 7 in Elst
Inloopspreekuur: dinsdag van 10.30 - 11.30 uur

Herveld

Locatie: Kantoor aan de Hoofdstraat 128E in Herveld
Inloopspreekuur: donderdag 10.00 - 11.00 uur

Zetten

Ontmoetingscentrum De Loohof, Stationsstraat 1in Zetten
Inloopspreekuur: woensdag 11.30 – 12.30 uur

Hier vindt u de belangrijkste nummers op een rij:

Vragen over zorg

Neem gerust contact op met het Sociaal Team Overbetuwe. Het team is iedere werkdag telefonisch bereikbaar op het nummer 14 0481 tussen 8.30 - 13.00 uur.
Belt u na 13.00 uur dan wordt er een terugbelverzoek voor u gemaakt. U wordt binnen 24 uur teruggebeld. Of mail ons op sociaalteam@overbetuwe.nl.

Hulp nodig of bieden

Bent u in quarantaine maar heeft u hulp nodig met bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaten? Of staat u graag klaar om een buurtgenoot een helpende hand te bieden? U vindt op de website van OnsOverbetuwe hoe u om hulp kunt vragen of aanbieden.

Huiselijk geweld of kindermishandeling

Wat als het in huis gevaarlijker is dan buiten? Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld.
Ben je getuige van huiselijk geweld of kindermishandeling?

BEL GRATIS naar 0800-2000. Dat kan ook anoniem.

Of bekijk de website van veilig thuis voor meer informatie.

Bel 112 bij noodgevallen.

Spreekuren

Telefonisch

Het sociaal team is iedere werkdag telefonisch bereikbaar op het nummer 14 0481 tussen 8.30 - 13.00 uur.
Belt u na 13.00 uur dan wordt er een terugbelverzoek voor u gemaakt. U wordt binnen 24 uur teruggebeld. Of mail ons op sociaalteam@overbetuwe.nl.

Spreekuren

Vanaf 1 februari 2022 gaan wij de spreekuren weer opstarten in Elst, Herveld en Zetten.

Elst

Locatie: Huis van de Wijk (Triade), Prins Hendrikstraat 7 in Elst
Inloopspreekuur: dinsdag van 10.30 - 11.30 uur

Herveld

Locatie: Kantoor aan de Hoofdstraat 128E in Herveld
Inloopspreekuur: donderdag 10.00 - 11.00 uur

Zetten

Ontmoetingscentrum De Loohof, Stationsstraat 1in Zetten
Inloopspreekuur: woensdag 11.30 – 12.30 uur

Corona

Begrijpelijke taal over Corona

Vind je al die informatie over Corona te veel en raak je het overzicht kwijt? De belangrijkste informatie wordt op de website Steffie eenvoudig uitgelegd. Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. 

Informatie Corona virus in andere taal

Kent u iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal? Kijk dan eens op de website van Pharos en geef deze informatie aan hen door. Het is in het Arabisch, Chinees, Engels, Farsi, Pools, Somalisch, Tigrinya en Turks.
Op de website van de Rijksoverheid vindt u de informatie ook in het Engels, Spaans, Pools, Turks, Arabisch, Surinaams en Papiamento.

Vrijwilligers gezocht

Het Sociaal Team Overbetuwe staat klaar voor inwoners die vragen of ondersteuning (nodig) hebben. Hierbij kunt u denken aan vragen over wat er te doen is in de buurt, opvoeding, mantelzorg, woningaanpassingen of geldzaken. Maar ook vragen over omgaan met eenzaamheid gewichtsproblemen of pesten. Het maakt dus niet uit hoe groot of klein de vraag is.

In het Sociaal Team Overbetuwe werken vrijwilligers en professionals nauw met elkaar samen. Samen met de inwoner kijken we naar de mogelijkheden en we werken samen in een groot netwerk om de inwoner zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast leggen we verbindingen met vrijwilligers, organisaties en instellingen om, initiatieven met elkaar te verbinden of te ondersteunen bij het organiseren van nieuwe initiatieven.

Het Sociaal Team Overbetuwe zoekt naar praktische oplossingen dichtbij door onafhankelijke cliëntondersteuning. Met name voor de dorpskernen Zetten, Driel, Heteren, Slijk-Ewijk en Valburg zoeken we vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen in lokale taken zoals:

 • spreekuurbezetting
 • onderhouden van contacten met verenigingen, organisaties e.d.
 • ingaan op eenvoudige hulpvragen, met ondersteuning van een professional
 • wanneer nodig, samen met een professional op huisbezoek
 • bijwonen van teamvergaderingen

Wij zijn op zoek naar iemand met:

 • hart voor de inwoners van Overbetuwe
 • inlevingsvermogen
 • kennis van het dorp
 • vaardigheden op het gebied van samenwerken, contacten leggen en onderhouden
 • digitale ervaring
 • flexibiliteit en openheid ten aanzien van verwachte taken

De nieuwe vrijwilliger wordt door de teamgenoten ingewerkt en zal vanuit het Sociaal Team Overbetuwe begeleid worden.

Vrijwilligers gaan een vrijwilligerscontract aan met Gemeente Overbetuwe en ontvangen een vrijwilligersvergoeding.

We nodigen iedereen die enthousiast wordt van deze vrijwilligersrol uit om te solliciteren. Diversiteit in de teams vinden wij belangrijk.

Voor meer informatie óf om te solliciteren kunt u contact opnemen met Dinie Halm, telefoonnummer 06 32 45 23 75 of d.halm@overbetuwe.nl