Persoonlijk Plan (WMO)

Uw eigen plan schrijven voor hulp/ondersteuning vanuit de Wmo?

Wilt u een melding voor hulp of ondersteuning vanuit de Wmo doen? En weet u zelf al hoe u deze hulp/ondersteuning wilt regelen? Schrijf dit dan op in een persoonlijk plan (pdf, 105 kB).

Hoe maakt u dit plan?

Een persoonlijk plan maken is niet verplicht. Het is uw eigen keuze. U kunt hiermee wel goed aan ons uitleggen welke ondersteuning u precies nodig heeft en waarom. Wij vinden het ook prettig om het plan van u te ontvangen. Het helpt ons om sneller een duidelijk beeld van uw situatie te krijgen. Wilt u aan ons doorgeven of u van plan bent om een persoonlijk plan te maken?

In het persoonlijk plan kunt u opschrijven wat de problemen zijn. Dit kan uw probleem zijn of het probleem van de persoon voor wie u dit plan schrijft. In het plan geeft u ook aan welke ondersteuning u het beste vindt voor uzelf of degene voor wie u het plan schrijft. Uw persoonlijk plan nemen we mee in ons besluit over welke ondersteuning passend is in uw situatie.

Binnen zeven dagen na melding indienen

Heeft u de melding voor zorg of ondersteuning bij ons gedaan? Dan heeft u maximaal zeven dagen de tijd om dit plan bij de gemeente in te dienen. Als wij uw persoonlijk plan hebben ontvangen plannen wij, als dit nodig is, een huisbezoek in.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het maken van dit plan? Vraag dan hulp bij bijvoorbeeld het Sociaal Team Overbetuwe of bij Forte Welzijn.

Plan klaar?

Is uw persoonlijk plan klaar, stuur deze dan op naar:

Gemeente Overbetuwe
Team Zorg en Inkomen
Postbus 11
6660 AA Elst

Of stuur het per e-mail naar info@overbetuwe.nl.